Ik wil mensen
verder helpen.

Waarom ik doe wat ik doe

Even Voorstellen

Op 29 juni 1977 zag ik in Musselkanaal het levenslicht als 5e kind in een serie van 7. In 2005 ben ik getrouwd en in 2007 is onze geweldige zoon geboren. Samen wonen we in het mooie Assen.

Naast gezin en werk speelt de kerk een belangrijke rol in mijn leven. Binnen City Life Church Assen, spreek ik regelmatig, maak ik muziek en leid ik teams. Mijn geloof en muziek zijn grote passies van mij. Thuis kook ik graag of klus ik in of rondom het huis.

In het vinden van mijn passie ben ik een laatbloeier. Na de HAVO was het even zoeken naar een passende opleiding. De SPH was eerst meer een poging dan het volgen van een droom. Na mijn diplomering ging ik als begeleider aan de slag in de gehandicaptenzorg. Het duurde niet lang voor ik benaderd werd om teamleider te worden. Daar ontdekte ik pas echt mijn passie voor werken met mensen. Ik ontdekte wat mij energie gaf: mensen die in beweging komen. Ik ga fluitend naar huis wanneer ik mensen heb zien groeien. Mensen die durf tonen en eigenaarschap laten zien. Het is te gek als ik hierin een rol mag spelen. Daarnaast is het fantastisch als ik een zinvolle bijdrage mag leveren in de ontwikkeling van een organisatie of in de groei van mensen.

In mijn jarenlange ervaring als leidinggevende heb ik menig medewerker tegenover me gehad in het kader van een perspectief-, of verzuimgesprek en soms gewoon een gesprek in de wandelgangen over privésituaties. Als leidinggevende/manager voer ik het gesprek binnen de kaders van het organisatiebelang. Maar ik merkte het verlangen om mensen verder te helpen en meer tijd hierin te investeren. Ik hou er van mensen uit te dagen om uit de comfortzone te stappen. Ik zou niet geloofwaardig zijn als ik zelf die stap niet zou nemen.

Daarom heb ik in 2021 besloten het roer om te gooien en als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Op deze manier kan ik mijn ervaring als manager breder inzetten en creëer ik daarnaast de ruimte om mijn talent en passie in te zetten als coach.

Rolf Scheinhardt